Categories
+ Cultura

El present és la cultura digital

Fer cultura també vol dir oferir oportunitats, accedir a una finestra de coneixement i d’experimentació que no necessita un espai físic ni té un horari de tancament.

El món cultural bull a les xarxes socials, i ho fa amb un reguitzell d’iniciatives per al foment de la cultura mentre intenta fer-se un lloc esquivant notícies de desconfinament, contagis i morts.

“Tot plegat posa de manifest les dificultats d’un sector perseguit i menystingut que ara s’aboca a una transformació que serà digital o no serà”.

La poca voluntat de no explorar les possibilitats digitals, que determinades institucions culturals han perseguit durant anys, comporta (ja en present) greus conseqüències que aniran més enllà d’aquesta crisi.

L’obligació de redescobrir equipaments des de casa ha enfortit determinades institucions que prèviament havien fet els deures. La diferenciació i la fidelització de les seves comunitats digitals són fruits merescuts d’anys de conrear un terreny que ara es fa essencial per sobreviure.

Aquests dies, tots som conscients de com tota mena de continguts omplen les xarxes socials: webs interactives, visites virtuals, jocs online, reptes a Twitter, vídeos a YouTube, sessions en directe a través d’Instagram, etc.

Són moments d’explorar, experimentar i aprendre“.

Fer cultura també vol dir oferir oportunitats, accedir a una finestra de coneixement i d’experimentació que no necessita un espai físic ni té un horari de tancament.

Aprenguem dels errors del passat, adonem-nos de les circumstàncies actuals i de les que properament vindran, perquè parafrasejant Sopa de Cabra a la cançó Camins: “Mai no és massa tard per tornar a començar”.

Per Jordi Cirach

Natura més Cultura pretén obrir espais de debat sobre comunicació digital aplicats a l’àmbit cultural i al turisme. Dos sectors que sovint entren en competició però que, alhora, també són complementaris.

¡Participa! Escribe un comentario

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s